Gemenskap som ger ljus

Gemenskap som ger ljus

Under de närmaste veckorna (23.10-5.11.2017) ordnar flera församlingar olika DelaLjus evenemang. Mer information om dem hittar du på församlingarnas webbplatser.

Kolla gärna också vad församlingen på din ort har att erbjuda just dig och ta kontakt  ifall du har önskemål eller vill veta mer.

 

Måndag 23.10 – Ungdomskväll

Välkommen till ungdomskväll med temat #DelaLjus kl. 17-20 i ungdomsgården Sode i Sököviken i Esbo. Vi har ljusslingor som man får ringla omkring sig och fota sig med i ett mörkt rum. Sedan kan man dela fotot med sina vänner och på det sättet sprida ett kiva meddelande och bra fiilis med #DelaLjus. Under kvällen har vi också en andakt med temat Dela ljus. Arrangör: Esbo svenska församling / Sini Sundqvist. Adress: Sökövägen 14

Fredagen 27.10 – häng i köpcentret

Kom till ungdomsutrymmet Chapple i köpcentret Iso Omena i Esbo mellan kl. 17 och 22.Vi har ljusslingor som man får ringla omkring sig och fota sig med i ett mörkt rum. Sedan kan man dela fotot med sina vänner och på det sättet sprida ett kiva meddelande och bra fiilis med #DelaLjus. Arrangör: Esbo svenska församling / Sini Sundqvist.

 

Söndagen 29.10 – technomässa

Välkommen att dansa dig svettig på en techomässa i Dragnäsbäcks kyrka i Vasa. Mässan börjar kl. 18. Mässan är som en gudstjänst men med technomusik. Arrangörer: Korsholms svenska församling och Vasa svenska församling. Adress: Gerbyvägen 27, 65230 Vasa


Torsdagen 2.11 – ljusandakt Fira ljuset istället för mörkret! Välkommen på en stämningsfull ljusandakt i Dragnäsbäcks kyrka kl. 18. Det är en barnvänlig andakt som firas i ljuslyktornas sken. Du kan ta med egna lyktor och placera dem i kyrksalen under andakten. Kvällsbit efteråt. Arrangör: Vasa svenska församling. Adress: Gerbyvägen 27, 65230 Vasa.

Fredag 3.11 – ljusmässa
Varmt välkommen på en ljusmässa med meditativ orgelmusik av Egil Hovland, Lux æterna. Mässan hålls i S:t Jacobs kyrka på Drumsö i Helsingfors och börjar kl. 18. I mässan medverkar Johan Terho, Maria Repo-Rostedt, Anna Maria Böckerman och Sixten Enlund.

3-5.11 – Höstdagarna i ToijalaUnder första helgen i november ordnas en stor ungdomsfestival, Höstdagarna, i Toijala, nära Helsingfors. Höstdagarna är ett viktigt evenemang som lyser upp höstmörkret för de över 600 deltagarna. Läs mer på hostdagarna.fi och kolla med din egen församling om du ännu kan anmäla dig.

Top